Sobre nosaltres

Edit Template

El Local

Estem al Carrer Nou de la Rambla, a prop dels Carrers Blai i la zona d’oci nocturn de l’Apolo. Proposem la sala com una presentació de l’Etiòpia que és i l’Etiopía per venir. L’element més emblemàtic son les taules artesanals, anomenades Mesob, que han fet un llarg viatge desde els mercats d’Addis Abeba fins al Poble Sec de Barcelona.

Lluny de ser una curiositat, els Mesob són l’element fundacional de qualsevol llar d’Etiòpia. A Taitu també hi trobaràs llibres fotogràfics que celebren el patrimoni d’Africa. Esperem que la selecció musical faci el mateix: desde el ja famós Ethio-Jazz als ritmes més aventurats del continent.

Filosofia

Hi havia una vegada quant Catalunya i Etiòpia quasi esdevenen parents. L’any 1428, el Alfons V, Rei d’Aragó i Comte de Barcelona, va rebre una ambaixada de l’emperador Yeshaq d’Etiòpia. Ben aviat, cadascú fou capaç de veure en l’altre una oportunitat per avançar els seus interesos: el sobirà africà buscava aliats europeus per les seves conquestes a la Banya d’Africa, mentre que Alfons V necesitava algú amb suficient influència per fer prevaldre els interesos comercials de la corona catalano-aragonesa al llunyà Mediterrani oriental. Pactaren, doncs, una boda real entre l’emperador Yeshaq i Joana d’Urgell, per una banda, i l’infant Don Pedro i una princesa abisinia per l’altre.

Desde de Taitu, ens proposem revifar aquella flama, que Barcelona senti el caliu d’Etiòpia i, desitgem, que una visita a Taitu us animi a tots a visitar el país.

Cuina tradicional

A Taitu ho fem com a casa: a poc a poc i amb bona lletra. Més que una preferència, creiem que es una necessitat: celebrem el menjar d’Etiòpia i sabem que requereix una preparació pacient i atenta.

Els sabors s’han de mecerar amb temps, per tal d’aconseguir sabors densos i plens de matissos que combinem amb plats lleugers i frescos.

El nostre equip

L’amor ens ha portat fins aquí. L’amor de pares, germans i parelles. A Barcelona ja ens sentim com a casa nostra, perquè així d’oberta i amable ens ha rebut. Però és clar, qui no enyora els sons i les olors del seu país d’origen?

A Taitu em trobat l’espai per lligar fils: compartir amb Barcelona l’amor que sentim per la nostra estimada Etiòpia.

Us convidem a viure una experiència culinària única.

Feu la vostra reserva avui mateix i deixeu-nos fer-vos sentir com a casa, envoltats d’un ambient acollidor i de sabors que us transportaran a l’Àfrica oriental.

Horario
Martes a viernes
19:30 a 24:00
Sábado y domingo
13:00 a 15:30 / 19:30 a 24:00
Lunes  cerrado

Donde estamos
Nou de la Rambla, 149
08004 Barcelona
Metro L3/L2 Paral·lel

Contacto
M.696 540 883
reservas@taitu.es
Instagram

© Restaurant Taitu 2023

Edit Template